Wat is een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is een vergunning voor het bouwen van een bouwwerk en/of een vergunning voor bedrijfsactiviteiten die mogelijke hinder voor mens en milieu zullen veroorzaken (milieuvergunning). In Nederland wordt deze, afhankelijk van het belang dat met het project gemoeid is, afgegeven door het college van burgemeester en wethouders, gedeputeerde staten of een minister.

Denk aan verbouwingen zoals een dakopbouw, muurdoorbraak, uitbouw, dakterras, dakkapel/dakraam, kozijnen vervangen en funderingsherstel.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Is je project niet vergunningsvrij, dan dien je bij de gemeente een omgevingsvergunning aan te vragen. Om deze aan te kunnen vragen heb je bouwtekeningen nodig, en vaak ook constructieberekeningen. Bij nieuwbouw zelfs ook nog een MPG en EPC berekening. Na de aanvraag dient de gemeente binnen 8 weken uitsluitsel te geven. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning betaal je legeskosten.

 

Wij kunnen het gehele traject van A tot Z uit handen nemen. Wij beoordelen allereerst de haalbaarheid van de wensen. Daarna verzorgen wij de complete aanvraag incl. teken- en rekenwerkzaamheden.
 

Hoe schakel ik jullie in?

Allereerst dank voor het vertrouwen in De Woning Ingenieur. U kunt ons telefonisch benaderen om informatie in te winnen over de gewenste aanpassing.

Mocht de aanpassing haalbaar zijn ontvangt u digitaal een offerte die u digitaal kunt accepteren. De afspraak plannen wij in wanneer het u schikt!

U kunt ook gebruik maken van het offerte-formulier op de website. U ontvangt binnen 1 uur een vrijblijvende offerte. 

Duur van de aanvraag

Na het indienen van de vergunning wordt je aanvraag openbaar gemaakt. Dit kan zijn op internet, maar ook middels een dagblad of huis aan huis blad. Dit wordt gedaan omdat iedereen dan op de hoogte kan zijn van je plannen. Hierdoor kan er eventueel een bezwaar ingediend worden. Ondertussen controleert de gemeente of je aanvraag overal aan voldoet en laat binnen 8 weken weten of je de omgevingsvergunning krijgt. Dit termijn kunnen ze met 6 weken verlengen indien nodig.

Let op: Het betreffen richtprijzen. Voor een prijs op maat kunt u een offerte opvragen. Alle prijzen zijn excl. BTW

 

Bel ons nu voor een gratis adviesgesprek op 020 - 24 42 839

DWI Architecten is een onafhankelijk, deskundig en breed georiënteerd advies- en tekenbureau gevestigd in Amsterdam. Wij hebben jarenlange ervaring in alle facetten van de bouw, van initatieffase tot en met de oplevering. Dit betekent dat wij inzetbaar zijn in elke fase van het bouw- en aankoopsproces!

Stadhouderskade 60
1072 AC Amsterdam

020 - 24 42 839

KvK: 77956923
E-mail: info@dwi-architecten.nl

Openingstijden

Maandag:       08:30 – 18:00 uur

Dinsdag:         08:30 – 18:00 uur

Woensdag:     08:30 – 18:00 uur

Donderdag:    08:30 – 18:00 uur

Vrijdag:           08:30 – 18:00 uur

Zaterdag:        Op afspraak

Zondag:     Gesloten

Terugbelverzoek

© 2020 – De Woning Ingenieur. Alle rechten voorbehouden

Google-recensies
4.7/5
Chat openen
Direct contact met onze medewerkers!