Wat is een bouwkundige keuring?

Een huis kopen is voor u geen alledaagse bezigheid. U wilt graag zekerheid in de bouwkundige staat van de woning. Bij een bouwkundige keuring onderzoekt een onafhankelijke bouwtechnisch expert je (toekomstige) huis en schrijft een gedetailleerd rapport met de resultaten van dat onderzoek. Je leest ook vaak de termen ‘bouwtechnische keuring’, ‘bouwkundig onderzoek’ of ‘bouwkundig advies’. Dat betekent allemaal hetzelfde. Laat je een bouwkundig onderzoek doen voordat je een huis koopt, dan heet dat ook wel een ‘aankoopkeuring’.

Rapportage.

Alle bouwkundige keuringen worden geleverd met een compleet rapport, tenzij anders afgesproken. De rapportage ontvangt u binnen 36 uur.

Meeloopkeuring

Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld. Gebreken en achterstallig onderhoud worden gelokaliseerd en gefotografeerd. Het is mogelijk om dit zonder rapport te doen. Dit noemen wij een meeloopkeuring.

Deelkeuring

Naast de ‘gewone’ bouwkundige keuring doen wij ook aan deelinspecties. U wilt bijvoorbeeld weten hoe de staat is van de balklaag. Wellicht wilt u weten wat de scheuren in de gevel zijn. Dit soort onderzoeken vallen in de ‘Deelkeuring”.

Opleveringskeuring

U heeft een nieuwbouwwoning gekocht en deze wordt bijna opgeleverd. Meestal stuurt de aannemer u twee uitnodigingen: één voor de voor-oplevering (A) en één voor de sleuteloverdracht (B). Tijdens deze afrondende fase van het project is het heel belangrijk om met een onafhankelijke blik te kijken naar eventuele gebreken aan uw nieuwe woning. Onze bouwkundig inspecteurs kunnen u tijdens deze opleveringskeuringen bijstaan en adviseren vanuit hun jarenlange ervaring. Dat geeft u een zorg minder!

Hoe vraag ik een keuring aan?

Allereerst dank voor het vertrouwen in De Woning Ingenieur. U kunt ons telefonisch benaderen om informatie in te winnen over de bouwtechnische keuring. Daarna ontvangt u digitaal een offerte die u digitaal kunt accepteren. De afspraak plannen wij in wanneer het u schikt!

U kunt ook gebruik maken van het offerte-formulier op de website. U ontvangt binnen 1 uur een vrijblijvende offerte. De bouwtechnische keuring wordt volledig gerapporteerd met foto’s en eventuele herstelkosten!

0
Bouwkundige keuringen uitgevoerd

DWI Architecten is een onafhankelijk, deskundig en breed georiënteerd advies- en tekenbureau gevestigd in Amsterdam. Wij hebben jarenlange ervaring in alle facetten van de bouw, van initatieffase tot en met de oplevering. Dit betekent dat wij inzetbaar zijn in elke fase van het bouw- en aankoopsproces!

Stadhouderskade 60
1072 AC Amsterdam

020 - 24 42 839

KvK: 77956923
E-mail: info@dwi-architecten.nl

Openingstijden

Maandag:       08:30 – 18:00 uur

Dinsdag:         08:30 – 18:00 uur

Woensdag:     08:30 – 18:00 uur

Donderdag:    08:30 – 18:00 uur

Vrijdag:           08:30 – 18:00 uur

Zaterdag:        Op afspraak

Zondag:     Gesloten

Terugbelverzoek

© 2020 – De Woning Ingenieur. Alle rechten voorbehouden

Google-recensies
4.7/5
Chat openen
Direct contact met onze medewerkers!